Olejek Neroli

INCI: methulacetophenone, carotenoids, monoterpenses,

sesquiterpenes, alkaoids synerphrine, methyl, methyl tyramines,

triterpenoids, ergosterol and stigmasterol.

Nazwa botaniczna: Citrus Auratium

Nazwa zwyczajowa: olejek Neroli

CAS #: 8016-38-4 , F.E.M.A.: 2771

Używane części roślin: kwiaty

Metoda ekstrakcji: destylacja parowa

Kolor i zapach: Złoty przeźroczysty płyn z potężnym, ale delikatnym, słodkim kwiatowym zapachem.

Jakość terapeutyczna

Ciężar właściwy: 1.00520 to 1.00680 @ 25°C

Współczynnik załamania: 1.51062 to 1.51100 @ 20°C

Olejek neroli jest wydobywany z małych, białych, woskowych kwiatów Citrus aurantium. Potrzeba co najmniej 1000 funtów kwiatu pomarańczy aby uzyskać tylko jeden funt olejku neroli.

Kraj pochodzenia: Indie

Cena: 322,00 PLN

Pojemność: 10ml

zamawiam

Olejek neroli otrzymywany jest z kwiatu gorzkiej pomarańczy. Należy do najdroższych olejków eterycznych. Aby uzyskać litr tego produktu, potrzeba aż tony płatków pomarańczy. Zapach roztaczany przez kwitnące drzewka stanowi jeden z intensywniejszych naturalnych aromatów, od dawna wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym. Słodka i jednocześnie świeża woń neroli ma niewiele wspólnego z zapachem cytrusów. Ten kwiatowy aromat działa uspokajająco, łagodzi napięcie i relaksuje. Jest stosowany do łagodzenia drażliwości, PMS, bezsenności i jako naturalny afrodyzjak. Neroli jest przy tym niezwykle przyjazny dla skóry. Działa antyseptycznie, łagodzi trądzik i podrażnienia, pomaga regulować wydzielanie sebum. Sprawdzi się przy cerze tłustej, wrażliwej, trądzikowej. Warto stosować go na dekolt lub plecy, gdy skóra sprawia problemy. Dobroczynnych mocy ma więcej: tonizuje, poprawia nawilżenie i zapewnia ochronę anti-aging dla każdej cery! Przyspiesza tempo podziału oraz wzrostu komórek, co wzmacnia elastyczność skóry i spowalnia proces tworzenia się zmarszczek.

© DAMAI Essential Oils 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone.  -  KONTAKT