Olejek Mandarynkowy

INCI: limonene, metyl methylanthraniate and smaller amounts

 of geraniol, citral and citronellal.

Nazwa botaniczna: Citrus Reticulata

Nazwa zwyczajowa: olejek mandarynkwoy

CAS #: 8008-31-9, F.E.M.A. : 2657

Używane części roślin: skórka

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kolor i zapach: żółtawy do jasno zielonego, o zapachu mandarynek

Jakość terapeutyczna

Ciężar właściwy: 0.84700 - 0.84820 @ 72°F

Współczynnik załamania: 1.47420 – 1.47540 @ 72°F

Olejek  jest pozyskiwany z Citrus reticulata rodziny Rutaceae metodą tłoczonenia na zimno. Olejek mandarynkowy jest prawdopodobnie jednym z najsłodszych i najbardziej uspokajających spośród wszystkich olejków eterycznych. Jego przyjemny cytrusowy aromat dobrze łączy się z niemal każdego rodzaju olejkiem - czy to cytrusowym, kwiatowym, drzewnym czy ziołowym.

Kraj pochodzenia: Chiny

Cena: 42,00 PLN

Pojemność: 10ml

zamawiam

Olejek mandarynkowy jest otrzymywany z owocni mandarynki, metodą tłoczenia na zimno. Naturalny olejek z mandarynek to doskonały sposób na pozbycie się szpecących rozstępów. Znajdziemy go również w kosmetykach do pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej i problematycznej, ponieważ doskonale sprawdza się w zwalczaniu trądziku. Mandarynki łagodzą napięcie nerwowe, pomagają wyciszyć umysł i ciało oraz efektywnie poprawiają nastrój. Można go stosować również do relaksacyjnego masażu ciała lub stóp. Doskonale sprawdza się też w walce z bezsennością i brakiem energii. Olejek mandarynkowy działa również wzmacniająco na organizm. Regularne stosowanie olejku poprawia funkcje skóry, opóźnia procesy starzeniowe, napina naskórek i wygładza zmarszczki. Stosowany jest również w produktach do pielęgnacji włosów. Najczęściej dodaje się go do kosmetyków do ciała, które mają nie tylko odmłodzić naskórek, ale również otulić ciało pięknym zapachem.

© DAMAI Essential Oils 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone.  -  KONTAKT