Olejek Jałowcowyv

INCI: Borneol, Terpinenol, Myrcene, Monoterpenes, pinene,

sabinene, limonene, cymene, thujene and camphene.

Nazwa botaniczna: Juniperus Communis

Nazwa zwyczajowa: olejek jałowcowyv

CAS #: 8012-91-7, F.E.M.A. : 2604

Używane części roślin: jagody jałowca

Metoda ekstrakcji: destylacja z parą wodną

Kolor i zapach: Jasnożółta klarowna ciecz ze świeżym, czystym, lekko leśnym aromatem

Jakość terapeutyczna

Ciężar właściwy: 0.86900 - 0.85900 @ 25°C

Współczynnik załamania: 1.47200 - 1.48400 @ 20 °C

 

Olej jałowca może być pozyskiwany z jagód, a także igieł i drewna. Ma świeży, jasny, ale lekko drzewny aromat, jest to blady olej o lepkości wody.

 

Kraj pochodzenia: Indie

Cena: 82,00 PLN

Pojemność: 10ml

zamawiam

Olejek jałowcowy ma tak wiele zdrowotnych właściwości, że jest coraz częściej polecany przez specjalistów i coraz chętniej używany. Olejek jałowcowy, pozyskiwany jest w procesie destylacji z parą wodną, uzyskuje się go z owoców – czyli szyszkojagód. Procesowi destylacji poddawane są delikatnie wysuszone dojrzałe, dwuletnie jagody, które uprzednio poddaje się procesowi miażdżenia. Olejek działa antyseptycznie, a jego zastosowanie poleca się w rekonwalescencji i osłabieniu odporności organizmu. Ponadto łagodzi infekcje górnych dróg oddechowych oraz pomaga przy katarze i kaszlu. Reguluje cykl menstruacyjny, a także łagodzi bóle miesiączkowe. Olejek jałowcowy posiada szerokie zastosowanie, na przykład przy wzmożonym napięciu mięśni, wyczerpaniu organizmu, zakażeniach dróg moczowych, reumatyzmie, rwie kulszowej, hemoroidach, kamicy nerkowej, żylakach, bezsenności, nadciśnieniu tętniczym i ranach. Wspomaga terapię leczenia otyłości, a ze względu na zdolność regulacji gospodarki wodnej organizmu odnajduje zastosowanie także w zwalczaniu cellulitu. Może być pomocniczo stosowany przy braku energii oraz w stanach lękowych. Dodatkowo zwiększa wydzielanie soku żołądkowego i żółci. Olejek jałowcowy jest szczególnie polecany osobom z problemami skórnymi, np. z trądzikiem młodzieńczym czy z rozstępami. Posiada bardzo przyjemny, żywiczny zapach.

© DAMAI Essential Oils 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone.  -  KONTAKT