Olejek Grapefruitowy

INCI: pinene, sabinene, myrcene, limonene, geraniol, linalool,

citronellal, decyl acetate, neryl acetate, terpinenol, Geraniol,

Citral and Neral.

Nazwa botaniczna: Citrus paradisi

Nazwa zwyczajowa: olejek grejpfrutowy

CAS #: 8016-20-4 F.E.M.A.: 2530

Używane części roślin: skórka

Metoda ekstrakcji: tłoczenie na zimno

Kolor i zapach: Żółtawy  do zielono żółtego, jasny płyn o słodkim zapachu grejpfruta

Jakość terapeutyczna

Ciężar właściwy: 0.84800 - 0.85600 @ 25°C

Współczynnik załamania: 1.47300 - 1.47900 @ 20°C

Drzewo grejpfrutowe pochodzi z Azji. Dorasta do około 10 metrów wysokości,  drzewo o białych kwiatach i dużych liściach.

Pochodzenie: Azja i Południowa Afryka

Cena: 43,00 PLN

Pojemność: 10ml

zamawiam

Olejek grejpfrutowy otrzymywany jest na drodze tłoczenia skórek owoców grejpfruta (Citrus paradisi), ma świeży, przyjemnie słodki i cierpki aromat, bardzo charakterystyczny dla owocu. W jego składzie wyróżnić można między innymi flawonoidy, geraniol, limonen i kadinen. Olejek ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i przeciwbólowe. Działa oczyszczająco i tonizująco, normalizuje produkcję sebum oraz proces rogowacenia, a także łagodzi stany zapalne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i odtruwające. Olejek grejpfrutowy zmniejsza napięcie nerwowe, poprawia nastrój i działa przeciwdepresyjnie. Masaże i kąpiele z dodatkiem olejku zalecane są jako środek wspomagający walkę z cellulitem i otyłością. Działają również rozgrzewająco, poprawiają krążenie krwi, łagodzą bóle głowy, bóle mięśniowe i nerwobóle. Kosmetyki wzbogacone olejkiem zwężają rozszerzone pory, wygładzają skórę, odświeżają i zmniejszają stany zapalne, również trądzik. Olejek zalecany jest przy opryszczce i przetłuszczających się włosach.

© DAMAI Essential Oils 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone.  -  KONTAKT